انشعاب و استفاده غیرمجاز، باعث افزایش هدر رفت آب شده و به دستگاههای اندازهگیری آب (کنتورها) نیز خسارت وارد میکند.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی؛ هدررفت آب در شبکه های توزیع و انشعابات امری اجتناب ناپذیر است اما هدر رفت بیش از 25 درصد از آب ورودی به شبکه های توزیع موجب نگرانی جدی مسئولین شرکت های آب و فاضلاب شده و امروزه کاهش انشعابات غیرمجاز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از مشکلات اساسی شرکت های آب و فاضلاب نیز وجود انشعابات غیر مجاز و به تبع آن مصارف بی رویه غیرمجاز می باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در این خصوص گفت: یکی از چالشهای اساسی شرکتهای آب و فاضلاب برای ارائه خدمات بهتر و کیفیتر به مشترکان، وجود انشعابهای غیر مجاز آب است.
مهندس خانی از شناسایی 426 فقره انشعاب غیر مجاز آب طی 8 ماه امسال خبر داد و تصریح کرد: انشعابات غیر مجاز سالانه هزینههای سنگینی برای تامین و توزیع آب شرب در شبکههای شهری و روستایی روی دوش شرکتهای آب و فاضلاب میگذارد و حتی قیمت پایین آب مصرفی مشترکان نیز مانع رفتار غیرقانونی و خلاف شرع و عرف استفادهکنندگان غیرمجاز از آب شرب نشده است.
وی خاطرنشان کرد: مصرف آب از انشعاب غیرمجاز به لحاظ قانونی و شرعی جایز نیست و تبعات انشعابهای غیرمجاز موجب هدررفت آب، خسارت به شبکه توزیع آب، بروز شکستگی، حوادث در شبکه و افزایش هزینههای مربوط به بازسازی شبکه و انشعابها میشود و تضییع حقوق مشترکان قانونی را در پی دارد و این گونه انشعابها منجر به اخلال در خدمترسانی منظم به مشترکان، آلودگی در شبکه توزیع آب، کاهش عمر مفید شبکه توزیع آبرسانی و همچنین به دلیل برداشت بیرویه منجر به افت فشار آب در شبکه توزیع میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی به دارندگان انشعاب غیرمجاز آب توصیه کرد قبل از کشف انشعاب غیرمجاز از سوی تیمهای عملیاتی شرکت آبفا استان با مراجعه به امور مشترکین در شهرهای استان و تشکیل پرونده نسبت به قانونی نمودن انشعاب اقدام کنند.
مهندس خانی تاکید کرد: با آن دسته از افرادی که بهصورت خود اظهاری نسبت به معرفی انشعاب غیرمجاز خود کنند شرکت آب و فاضلاب نهایت همکاری را خواهد داشت.
وی اظهارداشت: شرکت آب و فاضلاب با تشکیل گروههای سیار شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در تمامی شهرهای تحت پوشش با پیمایش لحظهای شبکه توزیع، با هرگونه انشعاب غیرمجاز آب برخورد میکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی ادامه داد: حفظ کمیّت و کیفیت آب به صورت پایدار، کمبود منابع آب و نقدینگی را سه عامل مهم افزایش حساسیت متولیان تأمین و توزیع آب به مقوله انشعابات غیرمجاز دانست و گفت: انشعابات غیرمجاز شامل انشعابگیری غیرقانونی از خط انتقال، شبکه توزیع، مخزن و حتی انشعاب گیری بدون اطلاع از انشعاب مجاز، دست کاری و تخریب کنتور (به عنوان ابزار سنجش و اندازهگیری مصرف)، هدایت آب تاسیسات برای مصارف دیگر، برداشت غیرمجاز از خروجی علمک آبرسانی و شیرهای برداشت عمومی است.
مهندس خانی تاکید کرد: طبق قانون و دستورالعمل های شرکت مهندسی کشور استفاده کنندگان از انشعاب غیر مجاز آب به جبران خسارت، جزای نقدی و قطع انشعاب محکوم میشوند.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی و جمع آوری انشعابات غیرمجاز به طور ویژه توسط این شرکت دنبال میشود، افزود: با توجه به اینکه بیشترین انشعابات غیرمجاز در مناطق حاشیه نشین شهر و مسیر باغات قرار دارد و ساکنان این مناطق به صورت ثبت نشده و غیرمجاز از آب استفاده میکنند، باعث شده هزینههای جاری شرکت افزایش یافته و ارائه خدمات مطلوب به مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در پایان از مردم شریف استان خواست هرگونه تخلف در مصرف آب و انشعاب غیرمجاز، با شماره تماس ۱۲۲، به اطلاع این شرکت برسانند تا مأموران مربوطه در کوتاهترین زمان ممکن به آن رسیدگی کنند.
شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی 1 میلیون و دویست و بیست و هشت هزار و هشتصد و هفتاد و پنج مشترک آب را در شهرها و 367 هزار و سی و دو مشترک در روستاهای استان را تحت پوشش دارد.