مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با بیان اینکه کیفیت آب شرب تبریز استاندارد و در حد مطلوب است گفت: با توجه به اینکه سلامت مردم خطقرمز ما است، بنابراین بهترین کیفیت آب شرب را در اختیار همشهریان عزیز قرار میدهیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب وفاضلاب استان، مهندس محمد خانی در خصوص کیفیت آب گفت: آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان کلانشهر تبریز از محل خط زرینه رود ،سد نهند، چاههای موجود در دامنه کوه سهند و قنوات تبریز تأمین میشود .
خانی اضافه کرد: درتابستان امسال باتوجه به برنامه ریزی هایی که در کوتاه مدت و میان مدت برای کلانشهر تبریز انجام دادیم ، خوشبختانه قطعی آب نداشتیم و اتفاقات کمتری نیز به لحاظ مدیریت صحیح شبکه رخ داده است . تنها یک خط از سه خط تامین آب شامل خط 800 میلی متری چاههای تبریز یک مورد حادثه اتفاق افتاده بود که از ساعت 12 تا 6 صبح عملیات طول کشید ولی یک زمان 6 ساعته دیگر نیاز بود که شبکه پایدار گردد .کمتر از ۱۰ درصدسطح شهر تبریز شامل شهرک شهید یاغچیان و پرواز وفردوس دچار قطعی آب گردید .بعلت وقوع اتفاق در نیمه شب امکان اطلاع رسانی از طرف صدا و سیما نشد ولی در فضای مجازی به نحوی گزارش شده بود.
وی افزود :درکل درتابستان سالجاری خوشبختانه قطعی آب نداشتیم و این پایداری در چند سال گذشته بینظیر بوده و الان پایدارترین آب درسطح شهر برقرار است .
وی در مورد مخازن دخیره آب در کلانشهر تبریز گفت: ما 200 هزار متر مکعب کمبود مخزن داریم که 100 هزار متر مکعب آن همزمان با رینگ جنوبی تبریز در حال احداث است و 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. از محل بودجه تنش آبی که توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تامین شده است وسه مخزن به ظرفیت 30 هزار متر مکعبی را در حال اجرا داریم با این اوصاف درکل وضعیت مخازن با احتساب یکسال دیگر 70 هزار متر مکعب کمبود مخزن خواهیم داشت که درآینده مصمم به تکمیل آن هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در ادامه در خصوص طعم وبو در یکی از منابع تامین گفت : ما آب شرب کلانشهر تبریز را از سه محل و منبع تامین می کنیم که طبیعتا کیفیت و طعم آن از هم متفاوت خواهد بود ، ولی در کل کیفیت آب تبریز مورد تائید مراجع مرتبط می باشد.
تنها یکی از سدهای ما در زمستان گذشته به خاطر اینکه به حدی حجم آب مخزن پایین آمده بود و به ناچار در بازه زمانی سه ماهه از حجم مرده آب استفاده می کردیم که طعم و بودر آن ملموس بود .اما خوشبختانه در سال جدید و با ذوب شدن برف ها و بالاآمدن سطح آب سد، این مشکل مرتفع گردید که با اجرای کامل رینگ این مشکلات در کلانشهر تبریز قابل جبران خواهد بود .
مهندس خانی با اشاره به نظر کارشناسان در خصوص مدیریت آب کلانشهر تبریز با رینگ واحد گفت بنده با این نظر کارشناسی کاملا موافق هستم که با رینگ واحد شبکه آبرسانی می توانیم بهترین مدیریت در توزیع آب را از نظر کیفیت و کمیت داشته باشیم.
مهندس خانی در مورد طرح رینگ آبرسانی کلانشهر تبریز تصریح کرد: این پروژه با همت همکاران شرکت آب منظقه ای در حال انجام بوده و۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. طرح رینگ آبرسانی کلانشهر تبریز حدود 26 کیلومتر بوده و از شهرک اندیشه تبریز شروع و تا شهرک خاوران ادامه خواهد داشت که برای تکمیل آبرسانی کلانشهر تبریز احداث میشود که به وسیله آن مدیریت توزیع آب کلانشهر تبریز را آسان نموده و می تواند آبی که از منابع مختلف می آید باهم اختلاط دهد . با اجرای این طرح قسمت عمدهای از قطعی و فشار کم آب در بخشهای مختلف شهر مرتفع خواهد شد.
وی رینگ جنوبی تبریز را شامل زیرمجموعههای احداث مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی، احداث مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی و ایستگاه پمپاژ و همچنین خط لوله انتقال آب به بالادست شهر اعلام کرد.
وی در خصوص رینگ شمالی تبریز گفت: این طرح منوط به اتمام پروژه آبرسانی دراز مدت رودخانه ارس می باشد که جزو برنامه های شرکت آب منطقه ای و مورد تاکید مقام عالی وزارت واستاندار محترم نیز می باشد .
در خصوص آب شرب کلانشهر تبریز خوشبختانه ما براساس کارهایی که در دوسه سال اخیر انجام دادیم ، مخصوصا" سال گذشته در جریان سال 1400 ، کارهایی که از طرف شرکت آب منطقه ای شامل بازسازی خط انتقال سد نهند و یا افتتاح پمپاژ شماره 5 خط زرینه رود و همچنین 15 حلقه چاه جدید از طرف شرکت آب وفاضلاب ، خوشبختانه ما توانستیم در مقابل 600 لیتر بر ثانیه آب تولیدی اضافه بکنیم. در حال حاضر ما حدودا" 200لیتر در ثانیه آب اضافه داریم ولی طبیعی هست که کلانشهر باید ضریب اطمینان بیشتری داشته باشد و و نیاز است اهتمام بیشتری نسبت به اجرای طرح دراز مدت انتقال آب ارس داشته باشیم .