با حضورمهندس آقازاده حبشی معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، مهندس اسماعیلی مدیرکل دفتر نظارت برطرح های آب و فاضلاب کشور ، معاونان و مدیران شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی روند مشکلات و راهکارها و اعتبارات سال جاری و پیگیری مصوبات ریاست جمهوری بررسی شد.
به گزارش دفتر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی، معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با توجه به اینکه شرایط بارشهای کشور امسال خوب نبود ولی استان هایی مثل آذربایجان شرقی با برنامه ریزی های خوبی که انجام داد قطعی آب در دوران پیک مصرف تابستان سال جاری نداشت مگر به دلایل فنی و ترکیدگی که آن هم در کمترین زمان ممکن حل شد.
وی در ادامه نسبت به اجرای پروژه های اضطراری استان برای جلوگیری از تنش آبی سال آتی تاکید نمود .
مهندس آقازاده حبشی افزود: بنده به نوبه خود به همه برادران عزیز در شرکت آب وفاضلاب استان آذربایجان شرقی خسته نباشید عرض می کنم و از مدیریت کلان این موضوع تقدیر می کنم
وی تصریح کرد : روند عملیات آبرسانی به 121 روستای موضوع تفاهم نامه 4 شهرستان استان که شامل کلیبر، خدآفرین، ورزقان و هشترود که در قالب محرومیت زدایی با همکاری سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا انجام می شود، خوب ارزیابی و تصمیمات لازم برای تسریع عملیات و رعایت مسایل فنی و کیفی پروژه ها راصادر کرد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به هماهنگی و همدلی که در میان شرکت آب وفاضلاب استان و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) می باشد ابراز امیدواری کرد که این همدلی باعث تسریع در انجام بموقع پروژه ها گردد و شاهد آبرسانی به موقع در مناطق محروم در استان آذربایجان شرقی باشیم .
وی به سفر ریاست محترم جمهور به آذربایجان شرقی اشاره کرد و افزود: در حوزه آب و فاضلاب اعتبارات خوبی در جهت اجرا و پیشرفت پروژه های نیمه تمام و در دست اجرا در نظر گرفته شده که بایستی با برنامه ریزی و مدیریت درست اعتبارات کامل جذب و به این هدف نائل شد.
در این جلسه همچنین با حضور مهندس اسماعیلی مدیرکل دفتر نظارت برطرح های آب و فاضلاب کشور مسائل ، راه کارها و اعتبارات سال جاری شرکت آب و فاضلاب کشور نیز بررسی و پیگیری شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی هم در این مراسم گفت: متوسط مصرف سرانه جهانی آب ۱۵۰ لیتر در شبانه روز بوده در حالی که متوسط مصرف آب به ازای هر فرد در آذربایجان شرقی ۲۲۰ لیتر در شبانه روز و در شهرستان تبریز 235 لیتر است و این میزان در پیک مصرف و فصل تابستان به ۲۵۰ لیتر در شبانه روز نیز می رسد.
مهندس خانی افزود: این میزان بارش جوابگوی نیاز بخش های شرب، کشاورزی و صنعتی کشور را نمی دهد بنابراین مردم باید به سمت رعایت الگوی مصرف آب روی بیاورند چراکه در غیر اینصورت در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی اظهار کرد: برای جبران کسری آب شرب کلانشهر تبریز باید مدام به فکر منابع جدید تامین آب بود، ولی به دلیل محدودیت منابع این کار به سختی انجام می شود و در نتیجه باید مردم به سمت رعایت الگوی مصرف سوق یابند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی تاکید کرد: منابع تامین کننده آب شهرستان تبریز از 4 منبع خط آبرسانی زرینه رود 55 درصد، خط آبرسانی نهند 13 درصد، چاه ها ( هروی، سعید آباد، قزلجه میدان) 31 درصد و قنوات 1 درصد تامین می شود که 69 شهر با 4 میلیون نفر جمعیت شهری و 2760روستا را پوشش می دهد که به دلیل بارش کم میزان ذخایر سد ها به پایین ترین حد خود رسیده است و در صورت عدم بارش باران موثر در این فصل با مشکل شدید تامین آب روبرو خواهیم شد.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب استان اقدامات پیشگیرانه خود برای جبران کسری آب شرب کلانشهر تبریز را با برنامه ریزی های مناسب کوتاه و بلند مدت انجام می دهد تا شهر مشکلی در تامین آب شرب نداشته باشد.
مهندس خانی گفت: سال های قبل 15 شهر اما هم اکنون 7 شهر از ۶7 شهر استان در تولید و مصرف آب در وضعیت سربهسر قرار دارند و در صورت عدم رعایت الگوی مصرف در آن ها، آسیب پذیر برای قطعی آب هستند
رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی ادامه داد: ما برای شهر به شهر و شهرستان به شهرستان برنامه عمل تعریف میکنیم تا در مدت زمان مشخص و عید سال بعد کارهای لازم انجام شود تا در گذر از پیک مصرف سال بعد جوابگو باشیم.
وی اظهار کرد: از 2 هزار 760 روستا استان 2 هزار روستا مشکل تامین آب ندارند اما 760 روستا به دلیل خشکسالی های اخیر که 25 درصد کاهش بارش داشتیم بر چاه ها و چشمه ها تاثیر گذاشته که باعث مشکل برای تامین آب پایدارهستند.