EN
صفحه اصلی
درباره ما
معرفی شرکت
مدیران ارشد
چشم انداز، ماموریت و ارزش های سازمانی
خط مشی
راهبردها
چارت سازمانی
اطلاع رسانی
همایش و سمینارها
تالار گفت و گو
پرسش و پاسخ
شبکه اطلاع رسانی سروش
اولویت ها و فرصتهای سرمایه گذاری
بیانیه حریم خصوصی
دستورالعمل بروز رسانی سایت
بیانیه راهبرد مشارکتهای مردمی
شفافیت
ثبت و پیگیری شکایت
سامانه یکپارچه ثبت و پاسخگویی به « شکایات » و « گزارشات مردمی » وزارت نیرو
سامانه الکترونیکی ارتباط مردم و دولت (111)
کانال های ارتباطی، دریافت شکایت و فرایند دریافت شکایت
فرایند رسیدگی به شکایات
پیشگیری، نظارت و مقابله با فساد
بیانات رهبری و ریاست جمهور در خصوص پیشگیری، نظارت و مقابله با فساد
برنامه های شرکت در خصوص پیشگیری، نظارت و مقابله با فساد
سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضائیه (سجام)
سوالات متداول
ارتباط با ما
دسترسی به شرکت
اطلاعات تماس شرکت
ارتباط با مدیران ارشد
نظرسنجی و ارسال نظر
پیشنهادات و انتقادات
معرفی مسئول بارگذاری محتوای وبگاه
تاریخ :
يکشنبه 6 فروردين 1402
کد
980
لینک کوتاه
:
سخنرانی مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان آذربایجان شرقی به مناسبت دوم فروردین و روز جهانی آب در پیش از خطبه های نماز جمعه
مدیرعامل آب وفاضلاب استان آذربایجان شرقی : مشارکت مردمی ـ تلاش آگاهانه و برنامه ریزی شده برا ی افزایش سطح آگاهی جامعه از طریق آموزش و بسیج عمومی و اجرای برنامه های ملی برای تشویق مردم به صرفه جویی در مصرف آب و مبارزه با آلودگی آب ضروری است .
به گزارش دفتر روابط عمومی آبفای استان ، مهندس خانی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه به اهمیت آبدر زندگی جوامع بشری و نام گذاری 22 مارس و دوم فروردین به عنوان روز جهانی آبپرداخت. مدیرعامل آبفای استان در این بخش از سخنانی گفت:
22
مارس روز جهانی آب نامیده شده است . این روز تنها به ما یادآوری میکند که باید در مصرف آب صرفه جویی کنیم زیرا تنها با صرفه جویی در مصرف آب میتوانیم جلو بحران کمبود آب را بگیریم.
وی با پرسش چرا روز جهانی آب افزود:
22 مارس هر سال روز جهانی آب است و هدف این روز مقابله با بحران بی آب است . امروزه 2 میلیارد نفر از جمعیت کره زمین از منبع آب های آلوده برای آشامیدن استفاده میکنند که مصرف همین آبهای آلوده آنها را در معرض خطر ابتلا به وبا،اسهال خونی ، حصبه و فلج اطفال قرار میدهد . روز جهانی آب اولین بار در سال 1992 میلادی، در کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل در شهر ریودوژانیرو کشور برزیل رسماً مطرح شد. در این کنفرانس از کلیه کشورها خواسته شد تا در راستای اجرای بیانیه شماره 21 سازمان ملل، این روز را به عنوان روز ترویج و آگاه سازی مردم در مورد آب اختصاص دهند. در سال 2015 یک برنامه ریزی هدفمندی صورت گرفت تا در سال 2030 مشکل بحران بی آبی رفع شود .
مدیرعامل آبفای استان با اشاره به اهمیت آب گفت:
آب، هستی ساز و مایه رشد مخلوقات است و هیچ موجود زنده ای از آب بی نیاز نیست. آب، آیینه ای است که حیات همه جانداران، در آن جلوه گر است و خاطره سبز زمین به آن وابسته است. آب، زُلال ترین و گواراترین نوشیدنی خلقت است که خداوند آن را بر اهلِ زمین مبارک قرار داد. از حضرت رسول ـ [ صلی الله علیه و آله ] ـ در این باره روایت است که: «آب از بهترین شربت های دنیا و آخرت است». هم چنین امام رضا علیه السلام آب را منشأزندگی معرفی کرده و فرموده است: «طعم آب، طعم زندگی است».
حیات هر جنبنده ای از آب است و همین امر ارزش مادی و معنویِ آب را در زندگی جان داران مشخّص و هویدا می سازد. از آن جا که هر موجود زنده ای در برخورداری آب سهیم و شریک است و کشور ما نیز سرزمینی خشک و از جهت آب و منبع های آبی فقیر است، برای همین ما را به استفاده صحیح و مناسب از آب وا می دارد؛ زیرا اتلاف و استفاده بی رویه از این نعمت خدادادی، همانا محروم کردن دیگر موجودات زنده از حقِّ حیات و زندگیشان است و این عملی و قبیح ناپسند است و خدا بدان رضایت ندارد؛ زیرا خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «بخورید و بیاشامید، ولی زیاده روی مکنید که خدا اسراف کاران را دوست ندارد.»
وی ادامه داد : خشکی در کشور ما یک واقعیت است ، اولین عارضه ی این خشکی ، بی آبی است .
آلوده شدن و تلفات آب و افزایش بی رویه ی جمعیت ، آب شیرین را که تولید آن تقریبا ثابت و محدود است ، تهدید می کند . تلفات آب به وسیله ی انسان ، با برداشت بی حساب از منابع آب سطحی و زیرزمینی در مدت زمان طولانی و مصرف بی رویهی آب در منازل و مزارع و صنایع به وجود می آید .
وی با اشاره بر اینکه موقعیت ایران از لحاظ آبی در مناطق خشک و کم بارش قرار دارد، گفت: متوسط بارش در جهان ۷۵۰ میلیمتر است ولی در ایران این میزان یک سوم متوسط جهانی یعنی ۲۵۰ میلیمتر است و این رقم در استان ما نیز کمتر از ۲۰۰ متر میباشد.
خانی متذکر شد: با این وضعیت بارش و شرایط نگران فصل گرما و تابستان هستیم. امید داریم با همت مردم و صرفهجویی بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یک هزار و ۴۰۰ متر مکعب آب شرب برای هر فرد ایرانی است که این رقم در گذشته بیش از ۶ هزار متر مکعب بود، تصریح کرد: سال گذشته به همت مردم تبریز با کمترین تنش سال را گذراندیم و فقط یک دفعه قطعی آب داشتیم و در برخی روستاها نیز به علت مشکلات چاهی با قطعی روبهرو شدیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ادامه داد: آمار سال گذشته حاکی از آن است که ۶۵ درصد مردم با شرکت آب و فاضلاب همراه بودند و مردم مصرف هر فرد ۱۵۰ لیتر داشتند ولی ۳۵ درصد مردم صرفه جویی نکرده و جزو پرمصرفها بودند.
وی با بیان اینکه شرکت آب وفاضلاب استان برای چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خدمات میدهد که یک میلیون جمعیت آن در دو هزار و ۲۰۰ روستا هستند، افزود: خانی ۸۳ درصد مردم روستا تحت پوشش آب هستند و این نشانگر این نیست که برای آب شرب نظارت نداریم بلکه برای همه نظارت وجود دارد.
پروژه های جهاد آبرسانی در 3 شهرستان ورزقان، هشترود و کلیبر( خداآفرین)، استان آذربایجان شرقی با جدیت در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در استان آذربایجان شرقی برای 262 روستا در فاز اول و در فاز بعدی 550 روستا از نعمت آب شرب بهره مند خواهند شد .وی تصریح کرد: پیشرفت استان 47 درصد می باشد که از میانگین کشوری بالاترهست واین عملکرد مناسب عوامل اجرایی و بسیج سازندگی استان به عنوان نماینده معین قرارگاه را نشان می دهد و باعث ایجاد نشاط وامید به ماندن در روستائیان شده است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، موضوع آبرسانی به روستاها مورد توجه جدی قرار گرفته است تا آنجا که طبق برنامه ارائه شده وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی، میزان پوشش آبرسانی روستایی و جمعیت بهرهمند در انتهای دولت سیزدهم باید به رقم ۹۰ درصد برسد.
خانی گفت: امسال ۳۲۰ شهر و روستا فعالیت روستایی خواهیم داشت که به امید خدا ۲۵۰ روستا از آب پایدار برخوردار خواهند شد.
وی ادامه داد: در رابطه با تامین آب خوشبختانه در کل استان با توجه به برنامه ریزی هایی که انجام می گیرد شهر به شهر مورد بررسی قرار می دهیم تا با برنامه ای مدون برای بخش های تولید و توزیع و مدیریت مصرف و ... برطبق شرایط و پتانسیل های آن منطقه تهیه و مصوب می گردد تا در آینده دچار مشکل کم آبی و تنش نباشیم.
مهندس خانی با تاکید بر اینکه از مصارف غیرضروری خودداری شود ، اذعان داشت: متاسفانه طبق استاندارد جهانی که هر ایرانی باید ۱۵۰ لیتر در شبانهروز استفاده کند این میزان ۸۰ لیتر بیشتر در تبریز بوده یعنی ۲۳۰ لیتر در شبانه روز آب مصرف میکند که باید رعایت کنیم تا بلکه با تنش آبی در آینده روبهرو نشویم.
مدیرعامل آبفای استان در پایان خاطر نشان کرد : فکر کنیم مصرف بیش از حد آب ، ایجاد خسارت برای محیط زیست و نسل های آینده است و ما در برابر آن ها مسئولیم . صرفه جویی در مصرف آب تنها برای زمان های خشکسالی نیست . هر قطره آب تلف شده نشانه یک قطره آب کمتر برای زندگی است . مشارکت مردمی ـ تلاش آگاهانه و برنامه ریزی شده برا ی افزایش سطح آگاهی جامعه از طریق آموزش و بسیج عمومی و اجرای برنامه های ملی برای تشویق مردم به صرفه جویی در مصرف آب و مبارزه با آلودگی آب ضروری است .پس به دنبال اصلاح روش مصرف آب و یافتن راه های صحیح مصرف این ماده ی گرانبها باشیم .
نوشته شده
در
يکشنبه 6 فروردين 1402
تعداد بازدید
264
ویرایش شده
در
***
توسط
واحد ارجاع دهنده
پایگاه خبری شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی
نام
نام خانوادگی
ایمیل
کد امنیتی
نظر خود را درباره این مطلب بیان بفرمائید
لطفا صبر کنید...